Fontos a megfelelő fogkrém kiválasztása?

 



Bizonyára már Önök is tapasztalták, hogy nem mindegy milyen sampont, tusfürdőt, testápolót stb-t használnak a mindennapos tisztálkodás során. Így van ez a fogkrémek esetében is. Az ember egy rendkívül egyedi teremtmény, mindenkinek más és más a legoptimálisabb, ezért ne legyünk restek próbálgatni, ha nem vagyunk 100%-ig megelégedve egy termékkel.

 

Azonban nem csak egyéni kívánalmaink alapján szükséges megtalálni a megfelelő fogkrémet, hanem életkor alapján is. Ma már külön vannak gyermekeknek szánt fogkrémek, s ez nem üres marketingfogás!- jegyezte meg debreceni fogorvos szakértőnk.  A gyermekeknek szánt fogkrémekben ugyanis egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés mennyiségben fordul elő fluorid. A fluorid igen hasznos a fogaink számára, azonban túlzott fogyasztása esetén felhalmozódhat a szervezetben, s különböző gasztrointesztinális megbetegedésekhez vezethet. A gyermekek sok esetben lenyelik a fogkrémet fogmosás során, ezért így próbálják őket megvédeni a fluorid okozta káros hatásoktól.

 

 

A felnőttek esetében már egészen más a helyzet, különféle betegségek vagy azok megelőzése céljából ajánlatos a speciális fogkrémek alkalmazása.

 

Speciális fogkrémek:

 

  • fogszuvasodást gátlók

  • fogínygyulladást gátlók

  • fogfehérítők

  • fogérzékenységét csökkentők

  • gyulladásgátlók

  • gyógynövényeket tartalmazók




A tökéletes fogkrém kiválasztása azonban sok esetben nem jelent végleges megoldást, hanem szájvizet illetve fogselymet is alkalmazni kell reggel és este.