A személyiség vizsgálata



Minden ember számára az egyik legnagyobb talány, s a leginkább megfejtésre váró rejtvény önmaga. Vannak pillanatok, amikor azt hisszük teljes mértékben ismerjük magunkat, tisztában vagyunk képességeinkkel, aztán jön egy fordulópont, s megkérdőjelez mindent.

 

A személyiség vizsgálatánál a gondolkodás, s a cselekvés elemzésén van fő hangsúly.

 

Egy ember személyiségének vizsgálata nem könnyű, időt igénylő feladat. Szegedi pszichológus szakértőnk elmondta, hogy az emberek többségének csupán magányra, több időre van szüksége, hogy felfedezze képességeit. Vannak azonban olyanok, akik egyszerűen nem tudják eldönteni, hogy mit szeretnek, mit nem, s nekik már szakember segítségére van szükségük, hogy rálépjenek az önmegvalósítás útjára.



Javaslatok önmagunk jobb megismeréséhez:

 

  • szánjon legalább heti egyszer-kétszer fél órát meditációra

  • tűzzünk ki új célokat

  • hagyjon üzenetet, tanácsokat jövőbeli önmagának

  • szánjon rá időt, s nézegessen régi képeket önmagáról, környezetéről



Ezek a tanácsok általánosnak tűnnek, s nehéz elhinni, hogy ilyen apróságok közelebb vihetnek minket önmagunk megismeréséhez. Azonban a nagy tettekhez, változásokhoz azonban a legtöbb esetben kis dolgokon át vezet az út.

 

Mi más vezethetne minket utunkra, ha nem saját gondolataink? Vagy egy apró visszatekintés a múltba, hogy rádöbbenjünk mennyit és hogyan változtunk?