A mellimplantátumok fajtái


Mellimplantátum manapság mellnagyobbító műtét okán kerül beültetésre. Lehetőség van a műtét előtt kiválasztani a mellimplantátum alakját, méretét és a bemetszés helyét is, amint keresztül behelyezik az implantátumot. Az implantátum fajtáját is megválaszthatja, de előtte tájékozódjon orvosától, hogy melyik felelne meg önnek a legjobban. Íme, néhány implantátumfajta:

 

 

A szilikon implantátuma legkedveltebb implantátumok közé tartozik. Talán azért, mert méretét tekintve széles a skálája. A túlméretezett mell viszont veszélyes az egészségünket tekintve, hiszen a hatalmas súlymennyiség terheli a derekat, a gerinc ízületeit. A folyamatos terhelés pedig krónikus fájdalmat eredményez. A méretezést ezért megfontoltan át kell gondolni, mert a későbbiekben esetleg sor kerül majd egy mellkisebbítő műtétre. Töltőanyaga szilikon. Előnye, hogy a szilikon jól formázható, ezért nincs szükség nagy bemetszésre a behelyezéshez. A kisebb bemetszés pedig egy idő után nem fog látszani.

 

 

A sóoldatos implantátum egy új fajta implantátum, mely tapintásra természetes hatást kelt. Anyaga só és víz keveréke. Azoknak a nőknek ajánlják, akiknek nincs szükségük nagy mellekre, éppen csak korrigálni szeretnék a méretet vagy a formát. Ezzel a mérettel bármekkora méret nem érhető el.

 

A polyuterán implantátum pontosan illeszkedik a mellizomhoz. Ezzel a fajtával csökkenthető le minimálisra az elmozdulás veszélye. Anyaga egy polyuterán bevonatú biodesign gél, egy természetes anyag. Új generációs mellimplantátum.

 

 

A francia mellimplantátumok az úgy nevezett PIP implantátumok. Ez az a fajta, amely tiltólistán van. Ma már ezt a fajtát nem ültetik be, 2010-ben a forgalmazásukat és a gyártásukat is beszüntették. Nem rákkeltő hatásúak vagy valamilyen más káros hatással rendelkezőek, hanem a beültetést követően gyakori volt a szilikon szivárgása, valamint a kiszakadása. Így egy nem garanciális termékké vált, hiszen a páciensnek a saját költségén kellett, hogy újra megműtsék.