Gyakori szexuális zavarok a férfiak között

 

A kisfiúk fejlődését már gyermekkortól figyelni kell, mert a csecsemő és kisgyermekkorban kialakult problémák kihatnak a későbbi szexuális életükre.

A rejtett heréjűség esetén a herék nem szállnak le a canalis inguinalison és ezért a megjelenik a nemzőképtelenség.

A fitymaszűkületnél amely lehet genetikai és szerzett is, nehezített a szexuális élet. Gyermekkorban jelenik meg legtöbbször, de akár felnőtt korban is jelentkezhet.

Az első magömlés általában 12-14 éves korban jelentkezik valamilyen erotikus álom közepette. A másik mód hogy spontán következik be sportolás közben, vagy önkielégítés során. Az önkielégítés egy merész téma még a serdülők közt is, hiszen szükség van arra, hogy kiismerjék a testüket. Fontos, hogy külön szobájuk legyen, egy privát szféra az intimitás miatt. De meg kell tanulniuk azt is, hogy nem az ejakuláció lesz a mérvadó az életükben hanem az ahhoz vezető út. A későbbiekben a korai magömlés komoly problémákhoz vezet majd a szexuális életükben. Az első magömlésre is fel kell készíteni a serdülő gyerekeket. Tudniuk kell, hogy természetes jelenség és nem kell bűntudatot érezniük miatta.

A korai magölés egy rossz tanulási folyamat eredménye. Annak a gyereknek akinek serdülő korában félnie kellett hogy rányitnak és nem volt intim környezete, annak az önkielégítés egy gyors és minél előbb elvégezendő „feladat” volt.  Titkolta folyton és bűntudatot érzett, ezért belerögzül egy 2-3 perces időintervallum. Szintén lehet kezelni, ahogyan az összes zavart pszichológussal is. Segít sikeres tanácsot adni, pl: elszorításos technika, fantáziálás,  elterelő fantáziálás.

A merevedési zavarok az egyik leggyakoribb szexuális zavarok közé tartoznak. A közösülés során vagy már az előjátéknál csökken a libidó, lelankad a szerszám. Ezzel a partnerét és önmagát is megfosztja a szeretkezés élvezetétől. Előfordul, hogy orálisan emellett ki tudnak elégülni.  általában az elfojtott düh és agresszió eredményezi a zavart.  Vannak gyógyszerek amelyek segíthetnek, de legtöbbször valami lelki háttere van, amelyek csak egy szakember tud felkutatni és gyógyítani.

Az ejakuláció retarda során az egész aktus alatt merev a pénisz, de nem tud ejakulálni, vagy csak nagyon hosszú idő után. Az egyén képes az önkielégítésre és az ejalkulációra emellett. Ennek általában pszichés oka van. Pl: Szorongás, stressz. Ahhoz, hogy kezeljük a zavart, ki kell zárni minden egyéb lehetőséget.