Hogyan győzzünk meg egy gyereket a sapka és a sál viselésének szükségességéről?

Bolondos, változékony, és nem lehet kiszámítani: Nagyon gyakran így jellemzik a tavaszi időjárást. Győri gyermekorvos szakértőnk elmondta, hogy ezért is fontos a gyerekeinket meggyőznünk a megfelelő öltözet, akár a sapka és a sál viseléséről is.
A reggelek egészen hűvösek is lehetnek. Nappal melegszik az idő, azonban élénk szél is fújhat és kis idő múlva akár eshet is az eső. Vajon miképpen érdemes ilyenkor felöltöztetni a gyerekeket, hogy közben ne érezzék a hideget, ne legyen melegük, és a fülük is fedve legyen? Hogyan győzzük meg őket ennek szükségességéről? Meg kell őket egyáltalán győzni? Ezekre próbál választ adni győri gyermekorvos szakértőnk.

Az öltöztetésnél a napszakot vegyük figyelembe újszülött babánál. Őket nem kell különösebben győzködni az adott ruhanemű felvételéről. Ha a hűvösebb órákban megyünk ki a babával, akkor a legjobb választás, ha a rugdalózó fölé egy kisebb kabátot adunk, és egy vékony takarót rá terítünk.
Délben, amikor süt a nap levehetjük a kiskabátot, vagy a takaró helyett elégséges lehet egy duplájára hajtott pelenka is.
Mivel ők még nem mozognak, érdemes lehet úgy felöltöztetni őket, hogy levonunk öt fokot az aktuális hőmérsékletből. Győri gyermekorvos szakértőnk szerint nagyon kell figyelni a csecsemőknél a szélre. Azon túl, hogy a legtöbb baba számára kellemetlen érzést kelt a szél, könnyedén megfázást is okozhat. Ezen oknál fogva rendkívül fontos, hogy szeles időben mindig adjunk sapkát a gyerekre.
Győri gyermekorvos szakértőnk szerint a kicsi babáknál mindig találhatunk okot a sapka viselésére. Tavasszal és ősszel a szél, nyáron a forró napsütés miatt, télen pedig a hideg miatt.

A lakásban:

A fűtésci szezon végén az otthon mérhető belső hőmérsékletet befolyásolja a házak és lakások fekvése, szigetelése is. A külső hőmérséklet is jelentős szerepet játszik. A fentiek szerint a lakásban is könnyen el tudjuk dönteni, hogy nincs-e melege, vagy nem fázik-e baba.
Függetlenül a padlóburkolattól, mindenképpen javasolja győri gyermekorvos szakértőnk, hogy viseljen zoknit is a kisi.