Gyönyörű és egészséges bőr a tejfürdőnek köszönhetően

 



A wellness központok rendkívül sokféle terápiát kínálnak azoknak akik, pihenni és felfrissülni vágynak. A gyógyfürdők és masszázsok elősegítik egyes betegségek gyógyulását. A szauna és az infraszauna is erősítik az immunrendszert. A kihelyezett futópadok, taposók és az egyéb edzőgépek mind a karcsú alkat és az izmos, edzett test kialakításáért vannak. Ezek mellett még a különleges kezelések is megtalálhatóak. A tejfürdő ezek közé az egyszerű, de hatásos kényeztető kezelések közé tartozik.

 

Sokan nem hisznek a jótékony hatásiban, pedig aki már fürdött tejben, megmondhatja milyen jó is a szervezetnek a tejfürdő. A tej számos olyan vitamint tartalmaz és ásványi anyagot tartalmaz, amely a bőr szépségét megőrzik.

 

·         C-vitamin: regenerálja a szöveteket

·         B-vitamin: sugárzóvá teszi a szemet és fényessé teszi a bőrt, valamint a hajat is táplálja, megakadályozza a hullását

·         A-vitamin: kisimítja a ráncokat

·         E-vitamin: szabad gyököket köti meg

·         Kalcium: a haj kreatintartalmának újratermelődésében vesz részt

 

Nem csak a külső alkalmazása, de a tej ivása is fontos. Napi két pohár tej biztosítja a haj fényességét és épségét. A tehéntejben pont ideális arányban találhatóak meg azok az anyagok, amelyek egészségessé teszik a hajat. A fehérjék és zsírok erősítik, a kalcium pedig serkenti a hajnövekedést, gátolja a hajhullást. A többi vitaminnak köszönhetően a haj puha és üde lesz. A tej betapasztja a korpás fejbőr sérüléseit és a hajszálakon védőréteget képez. A hajpakoláshoz 1 csésze csalántea és egy csésze tej kell, amint bemasszírozva a fejbőrbe 15 percig hagyni kell hatni.

 

Nem csak a hajra, de a körmökre és a bőrre is kedvező hatással van. A körmöket egészségessé, egyenletessé és ragyogóvá teszi, valamint a növekedést is elősegíti. Mivel a pH értéke megegyezik a bőrével, óvja annak köpenyét. A tejben megtalálható AHA segít hámlasztani a bőrt. Lebontja a keményebb szaruréteget, a fehérje hidratál és zsírtartalma pótolja az elvesztett lipideket. A tej a kollagén és elasztinszintézist aktiválja, feszesebbé téve a kültakarót.

 

De milyen is egy tejfürdő?

 

·         Nofertete fürdője: a forró fürdővízbe 3 liter tejet öntsön virágmézzel, és illóolajokkal

·         Kleopátra-féle: 1 liter meleg tejbe keverjen el egy kanál mézet, majd öntse a fürdővízbe

·         George Sand: a száraz fürdőkádba tegyen 300 grammnyi tengeri sót, 4dl tejben olvasszon el 2 dl mézet, majd öntse a meleg fürdővízbe.

 

Egy kiadós tejfürdő fél óráig tart, ez elég a relaxációhoz és a tej jótékony hatásainak kifejtéséhez.