A depresszió tünetei

Székesfehérvári pszichológusunk szerint minden évben évente megközelítőleg egymillió új beteget vesznek észre depresszióval, mely azért is kifejezetten magas szám, mert minimum ennyi olyan ember is létezik, aki nem megy orvoshoz, vagyis betegségére nem derül fény.

 

Kiemelt jelentőségű azt is figyelembe venni, hogy a betegeknek több mint fele nő. Székesfehérvári pszichológusunk elmondta, hogy a további felmérések alapján ez annak is köszönhető, hogy egyre több köztük, aki az egyedül él.

 

A depresszió, mint a legtöbb hasonló, lelki eredetű megbetegedés nehezen párosítható azzal a határvonallal, mely pontosan megválaszolná azt kérdés, hogy mikortól tekinthető betegségnek, tehát mikortól szükséges az orvosi ellátás. Ezen oknál fogva ez leginkább az emberi megítéléstől függ. Vagy az a személy, aki a problémát magán észlelte megy el orvoshoz, vagy környezete az, aki ráveszi erre.

 

Székesfehérvári pszichológusudepi.jpgnk szerint a rosszkedv és hangulattalanság tartós megléte esetén mindenképpen célszerű megkeresni annak okát, és így megtaláni a megoldást. A depresszió esetében ugyanis a hangulatjavítókkal megvalósított kezelés egyáltalán nem jelenti, hogy az hatékony. Azonban ha kiderül, hogy mi az a kifejezett ok, mely kiváltja, már egyszerűbben kezelhető, akár gyógyszerek nélkül is.

 

A tüneteknél is nagy a kavarodás, ugyanis itt sem lehetséges egyértelműen megtalálni, hogy mi az, amit teljesen biztosan a depresszió vált ki.

 

Az alábbi tünetek mindenesetre párosulhatnak a betegséggel, akár csoportban, de egyesével is. Ha valaki érzi magán ezeket a tüneteket, szükséges lehet szakember segítsége is, a könnyebb, gyorsabb gyógyulás reményében. Megfelelő terápia esetén a gyógyulás gyorsan megtörténhet.

 

 

 

  1. Nagymértékű, vagy éppen túl kevés alvás.

  2. Emlékezési problémák, a döntések kerülése.

  3. Állandó fáradtság.