Lézeres szőrtelenítés

 



A szőrtelenítés okozta kellemetlenségeket egy hölgynek, de talán úrnak sem kell bemutatni. A borotválást gyakran kell ismételni, időigényes, fárasztó. A gyantázás esetében meg kell várni, amíg legalább két- három mm hosszúságúra nem nő a szőrszál, s kezdetben igen kellemetlen. Az epilálás szintén időigényes, várni kell, hogy megfelelő hosszúságú legyen a szőrszál, s kezdetben fájdalmas.

 

Ma már azonban kezd egyre jobban elterjedni egy kényelmes, jól alkalmazható szőrtelenítési technika, ami talán végre végleges megoldást jelent erre a problémára nézve.



Egyre többen alkalmazzák sikeresen az úgynevezett IPL (intensive pulse light) kezelést, mely során nagy energiájú fényimpulzusok által a szőrszál, s annak hagymája károsodik, így hosszútávon, több kezelés után pedig, véglegesen eltűnnek a nem kívánt szőrszálak.

 

Miért jó?

 

  • fájdalommentes

  • hosszútávú

  • hosszú távon rengeteg időt lehet spórolni

  • hosszú távon rengeteg pénzt lehet spórolni

  • remek esztétikai eredmény

  • nincs allergiás reakció



A kezelés kb. tizenöt-húsz percet vesz igénybe. A terápia előtt fontos, hogy legalább 3-4 napig már semmilyen szőrtelenítő beavatkozást ne végezzen. Tapasztalatok azt mutatják, hogy hat. hét kezelést követően már tartós szőrtelenség alakul ki.

 

Győri bőrgyógyász szakértőnk azt javasolja, hogy a beavatkozást követően használjon bőrnyugtató, hipoallergén krémeket, kerülje a napot, szoláriumot. Ne borotválja az adott részt, ne kenjen rá szőrtelenítő krémet, s ne gyantázzon, epiláljon.