Hogyan tartsd a fogaidat fehéren



Mindenki egy gyönyörű szép mosolyról álmodozik. De mit tud tenni ennek érdekében otthon?

1.Szódabikarbóna

Eltávolítja a fogkövet és fehérré varázsolja a fogakat! Elkészítése; a drogériában kapható fogporhoz keverjünk el egy teáskanálnyi szódabikarbónát. Alkalmazzuk a „kezelést” hetente egyszer.

2. Tengeri só

Elkészítése egyezik a szódabikarbóna keverékéhez: egy teáskanál tengeri só a drogériában vett fogporhoz. Amellett , hogy fehéríti a fogakat és eltávolítja a fogkövet, antibakteriális hatással is rendelkezik

3. Almaecet

Az almaeset is természetes fogfehérítő almasav tartalmának köszönhetően. Használata egyszerű: 1:1 arányban elkeverni langyos vízzel és öblögetni az esti fogmosás után.

4.  Citrom

Óvatos alkalmazása javasolt, hiszen a citromsav marja a fogzománcot és a kalciumot is kivonja a fogakból, így roncsoló hatása van. Ezért fontos, hogy ezt a módszert ritkán alkalmazzuk. Használata: körülbelül 2 dl vízbe egy fél citromot kell belefacsarni, majd ezzel öblögetni.

5. Zeller

Nem gondolná az ember, hogy a zeller is lehet fogfehérítő. Megvédi a fogakat a kórokozóktól, nyáltermelő hatásával lemossa a szennyeződéseket a fogakról. Étkezés után fogyasszunk el egy szár zellert!

6. Narancs

A gyümölcs belső héjrésze természetes fogfehérítő hatással rendelkezik, dörzsöljük óvatosan a founkat be vele.

 

 

Ha valaki nem bízik az otthoni praktikákban és inkább a szakember által végzett módszert választja, íme, egy kis betekintő:

Az elszíneződések eltávolítására olyan speciális anyagokat használnak, amelyek nem károsítják a fogzománcot. Ezek az anyagok elszíntelenítik a fogban lévő pigmenteket. Ilyen anyag a nátrium-perborát vagy karbamid-peroxid. A fogorvos a kezelés során megvédi a fogínyt a károsodástól azáltal, hogy egy fehérítő géllel vonja be a fogakat. A gélt hő, vagy fény segítségével aktiválja.