A fogfehérítő fogkrém valóban működik?

 

Sajnos az ételek, italok, káros szenvedélyek, mint a dohányzás elszínezi a fogakat, ennek ellenére a társadalmunk a hófehér fogakat preferálja. Az számít egészségesnek, s jómódúnak, akinek a fogai vakítóan fehérek, hiszen a fehér fogak egyben fiatalítják is az embert. Vannak, akiknek a fehér fogak genetikailag adottak, azaz csak nagyon nehezen színeződnek el, ez az adottság azonban igen ritka. Azok, akik nem rendelkeznek kiváltságos helyzettel, se keseredjenek el, hiszen rengetek lehetőség nyílik arra, hogy fehérítsük fogainak, vagy megpróbáljuk megtartani a fehérséget. A legolcsóbb megoldás talán a fogfehérítő fogkrémek alkalmazása, de lehetőség van fogorvos általi fogfehérítésre, fogfehérítő porok használatára, de egyéb megoldások is ismeretesek az interneten.  

 

Mivel napjaikban mindenki fiatalabbnak akar tűnni a koránál, a fogszépészeti beavatkozások igen népszerűek lettek. Abban az esetben, ha valakinek genetikailag elszíneződésre nagyon hajlamosak a fogai, akkor is, ha folyamatosan, körültekintően ápolja, akkor sajnos azt kell mondanunk, hogy számára nincsen teljesen kielégítő megoldás. Mindenekelőtt, a fogorvosi fogfehérítést megelőzően érdemes kíméletesebb megoldásokat kipróbálnunk. Győri fogorvos szakértőnk azonban felhívja a figyelmet arra, hogy bármilyen módszert is alkalmazunk, az csak akkor lesz igazán hatásos, ha körültekintően ápoljuk fogainkat, ügyelünk a helyes fogmosásra. Mint említettük az egyik legegyszerűbb módja a fogfehérítésnek a fogfehérítő fogkrémek alkalmazása, melyek áruházakban, patikákban, drogériákban egyaránt beszerezhetők.

 

A fogfehérítő fogkrémek használatukat tekintve semmiben nem térnek el társaiktól, s pont ezért szertik alkalmazni őket oly’ sokan, hiszen könnyű a használatuk, s olcsók. A fogfehérítő fogkrémek azonban sajnos nem okoznak látványos fehéredét, de jelentősen csökkentik az elszíneződést okozó lepedéket. Nagyon fontos, hogy gyermekek ne használjanak fogfehérítő fogkrémeket, vagy ilyen típusú készítményeket, mert az ő fogzománcuk nagyon sérülékeny még ebben az időszakban. Az, hogy melyik fehérítő fogkrém a legjobb, egyéni igényektől függ, a lényeg az, hogy fluorid tartalma magas legyen (minimum1600 ppm).

 

A fehérítő fogkrémek hátránya, hogy a fluorid szemcsék illetve a parányi tisztító szemcsék olyanok akár a smirgli, így nagyon hatékony távolítja el a felrakódott elszíneződéseket, azonban a fogzománcot is felsérthetjük vele. Maximum naponta kétszeri fogmosás ajánlott ezekkel a készítményekkel, s a fogmosás időtartama ne haladja meg a 2 percet. Ez lehet, hogy kevésnek tűnik, azonban ezzel a típusú fogkrémmel elegendő ennyi idő is. Ha rendszeresen alkalmazzuk. s mellette használunk fogselymet, szájvizet akkor 2 hónap múlva már látványos lehet a változás. A fogkrém hatékonyságát tovább növeli, ha elektromos fogkefét használunk. Az elektromos fogkefék fordulatszáma igen nagy, sokkal hatékonyabban távolítják el a lepedéket, mint a hagyományos fogkefét. A fogkrém kiválasztásakor érdemes körülnézni az interneten, vagy ismerősök barátok véleményét kikérni, sok esetben nem a legdrágább fogkrém a leghatásosabb.